Cum va puteti
implica

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Impreuna vom reusi

Donarea procentului de 3,5% din impozit este o modalitate la îndemână prin care orice persoană poate susține proiectele noastre de revitalizare a patrimoniului. Direcționarea acestui procent către programele Fundației necesită din partea celor ce doresc să ne susțină doar câteva minute în plus pentru completarea formularului 3,5%. Rezultatul este însă incredibil de eficient. Acești bani sunt esențiali pentru cofinanțarea viitoarelor proiecte și pentru felul în care MET va putea funcționaliza în continuare. Ne-am bucura să veniți să ne vizitați vara aceasta în Bastion, să ne cunoașteți și să vedeți îndeaproape cu ce ne ocupăm.

Stagii de voluntariat disponibile

Activând într-un spațiu cu peisaje de vis și comunități vii, cu oameni primitori, cum sunt satele Transilvaniei, Fundația propune stagii în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică. Alături de alți voluntari, ei vor locui într-un sat transilvănean, într-un mediu natural superb, în care tradiții vechi de secole au fost bine păstrate. Totodată, vor lucra într-un mediu integru, în cadrul unei fundații cu prestigiu și experiență. De cele mai multe ori, transportul, cazarea în case tradiționale și costul meselor sunt acoperite de Fundație. În cazul în care nu vă regăsiți în niciun program propus de noi, trebuie să știți că suntem deschiși întotdeauna la propuneri. Ne puteți scrie un mesaj pe adresa: contact@mihaieminescutrust.ro. Și la numeroasele evenimente organizate vara aceasta chiar aici în Bastion vom avea nevoie de ajutor, deci așteptăm cu interes să ne scrieți.

  • Voluntariat online (ianuarie-decembrie): traduceri și retroversiuni documente în și din limbile engleză, germană și română, cercetare, design grafic, web developercoach-ing tineri-lideri din sate, monitorizare știri, managementul altor voluntari, fundraising, comunicare, redactare și editare, ilustrator.

  • Activități de educație non-formală la centrul de învățare din satul Alma Vii, județul Sibiu (mai-septembrie).

  • Voluntariate punctuale pentru evenimentele Fundației în Sighișoara și în satele transilvănenebrunch-uri, festivaluri, expoziții, conferințe, concerte, sărbători în sate (aprilie-octombrie).

  • Programe de educație non-formală cu persoanele defavorizate din satul Mălâncrav, județul Sibiu (mai-septembrie).

  • Stagii pentru un fotografi în cadrul proiectelor în desfășurare (ianuarie- decembrie).

  • Voluntariat pentru sesiunile de plantări (martie-mai).

  • Ambasador pentru fundație (vlogger, blogger) care ne ajută să facem cunoscute cauzele fundației (ianuarie-decembrie).

  • Voluntariat corporate în satele Transilvaniei (plantări, acțivități educaționale, ecologie, team-bulding) (martie-octombrie)

  • Office work la biroul Fundației din Sighișoara (ianuarie-decembrie)

Stagiile se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani și pot avea o durată minimă de 2 săptămâni. În cazul voluntariatelor punctuale – 1 zi.